Biografie

Nu al een professionale EDM DJ en Producer? Nog zo jong maar nu al enorm muzikaal! Nu al een DJ & Producer in hart en nieren. Hij is gedreven, hij is proactief en zeer flexibel. Zijn positieve en opzwepende energie zijn kenmerkend voor zijn optredens. Het maakt niet uit waar hij draait, met zijn pakkende sets en aanstekelijke energie maakt hij van iedere party een top feest.

Quote from Paul Louwers

Wil jij Jaimy Lorenzo live meemaken, check dan zijn instagram agenda.

Hoe het begon.

Op mijn 5e jaar was mijn eerste aanraking met een dj set die ik van mijn ouders heb gehad na veel zeuren, ik ben daar lekker mee aan de slag gegaan.

Op mijn 8e ben ik op dj les gegaan in Oegstgeest en dat ging mij eigenlijk wel goed af  en werd geadviseerd om naar een hogere school te gaan in Amsterdam.

Ik ben gaan produceren toen ik 10 jaar was ik heb daarvoor ook lessen gehad in Amsterdam ik zit nog steeds in het leerproces van produceren ik heb kennis in Ableton en FL studio, daarnaast heb ik ook pianolessen.

Interview met de krant

Wie ben je, hoe oud ben je?
Mijn naam is Jaimy (artiestennaam Jaimy Lorenzo) en ik ben 14 jaar.

Hoe lang ben je al actief als DJ?
Ben begonnen toen ik 5 jaar was maar vanaf me 8ste echt actief.

Hoe lang ben je al actief als Producer?
Ongeveer vanaf me 10de jaar.

Welk genre / welke genres draai je?
Futurehouse, Big Room, Electro House, Futurebass, Techno.
Probeer altijd te voelen wat het publiek wilt horen.

Je hebt op SKA Oud en Nieuw gestaan, hoe was dat?
Echt super gaaf ik heb er echt onwijs veel plezier in gehad, en ik hoop dat ik volgend jaar ook weer uitgenodigd wordt om te draaien en een feestje te bouwen.

Wat was je vetste optreden tot nu toe?
SKA!!!! en Kattukse Nach!!! En daarna volgen de optredens bij Incasa (voorprogramma van Ben Liebrand) en de Leidse Marathon.

Wat me weer verder brengt naar de feestterrein de Kaasmarkt in Leiden, Swingend naar 3 oktober met JAIMY LORENZO

Hoe ben je in aanraking gekomen met ‘DJ’-en? En hoe heeft zich dat ontwikkeld?
Ik had een DJ setje gezien in een winkel en die hebben mijn ouders gekocht toen 5 jaar oud was zij zagen al aan mij dat ik muzikaal was en kregen het regelmatig te horen vanuit school.

Ik heb lessen gevolgd bij The Rockschool in Oegstgeest en nu ruim 3 jaar volg ik lessen bij DJ School Amsterdam bij Justin Timmers en sinds kort ook Produceer lessen bij Roy van Schie.

Bereid je je sets voor? Zo ja, hoe doet je dat?
Meestal wel, ligt eraan waarvoor ik moet draaien net als voor het NDJK waar ik aan mee heb gedaan heb ik mij wel heel goed voorbereid op wat ik in die 30 minuten ging draaien ik heb mijzelf ook uitgedaagd om zo ook de technische kant te kunnen laten zien en goed over te laten komen en dat was vet cool om te doen.

Hoe kom je aan je muziek? En laat je je hierbij beïnvloeden door de sets van anderen?
Ik koop mijn muziek op beatport of iTunes vaak luister ik naar Slam mixmarathon en als ik een gaaf nummer hoor dan shazam ik hem en zoek hem op. Ik kan me laten beïnvloeden door setjes van bekende dj’s en door te luisteren leer je veel.

Maak je eigen producties?
Ik ben hard bezig heb wel voor nu een paar dikke producties maar moet ook nog ontzettend veel leren. Ik probeer ook mijn eigen geluid te maken.

Aan wie neem jij een voorbeeld als dj/producer? En waarom?
JeBroer, Curbi en Martin Garrix omdat zij zich zelf blijven en ze echt supergave muziek maken en ook jong begonnen zijn.